TATO 2010-196
Lačpleša 20,
Riga, LV1011
I-V 09:00 - 18:00
+371 26522650
+371 28663933
latviešu
русский

Ceļojums pie Peru šamaņiem/14 dienas/janvāris-novembris

Ceļojums pie Peru šamaņiem
(grupu tūre ar krieviski runājošo gidu)
14 dienas / 13 naktis

Peru šamaņiem piemīt īpašas maģiskas zināšanas, kuras tie smeļas, sazinoties ar augu spēku – Ayahuasca. Šamaņi ir visas pasaules dziednieki, kas rada harmoniju, meklējot dinamisku vienotību veselības un kosmosa līmenī. Viņi ciena un godā Zemes Garu, izprotot harmonisku un ekoloģisku attiecību nozīmību ar dzīvnieku un augu pasauli.

1.diena: OUT / LIMA Ierašanās Limā. Transfērs un iekārtošanās viesnīcā. 

2.diena: LIMA Brokastis. Koloniālās Limas apmeklējums: Plaza Mayor laukums, Katedrāle, Valdības pils, ar skaistām slēgtām galerijām un katakombām bagātais San Francisko klosteris, pirms inku laikmeta rituālais centrs Huaca Puklyana. Mūsdienu Limas elitāro rajonu – Miraflores un San Isidro apskate. Romantiskā Mīlestības parka apmeklējums, kur atrodas Gaudi stilā veidotā skulptūra „Andu mīļotāju pāris” ar skatu uz Kluso okeānu. Ekskursijā ir ietverts arī Zelta muzeja apmeklējums, kurā tiek piedāvāta seno Peru kultūru zelta rotaslietu kolekcijas apskate – auskari, zelta plāksnēm apšūti pončo, rituālie zobeni, kā arī smaragda, pērļu un zilā akmens lazurīta izstrādājumi. Zviedru tipa pusdienas restorānā ar skatu uz okeānu. Atgriešanās viesnīcā. 

3.diena: LIMA / PUERTO MALDONADO / TAMBOPATA Brokastis. Pārbrauciens uz lidostu izlidošanai uz Puerto Maldonado pilsētu. Sagaidīšana Puerto Maldonado lidostā un neliela ekskursija ar pilsētas tirgus apmeklējumu. Ceļojums pa amazones upi Tambopata. Ceļā – „box-lunch” pusdienas. Sagaidīšana Tambopata eko-apmetnē jeb lodžā un kokteilis kā viesmīlības apliecinājums. Apmetne atrodas Tambopatas upes krastā, nacionālā Tambopatas rezervāta pašā sirdī – klusums, miers, dabas skaistums un pieredzējušie gidi padarīs jūsu apmeklējumu neaizmirstamu. 

Pēc atpūtas tiek piedāvāts ideāls maršruts pastaigai triju stundu garumā tropos, kas ved no apmetnes uz apkārtesošajiem džungļiem. Šī pārgājiena laikā būs iespēja iepazīt meža bioloģisko daudzveidību, kā arī redzēt augus, kurus vietējie iedzīvotāji izmanto medicīnā un dažādu slimību ārstēšanā. Būs iespēja redzēt dažus džungļu faunas pārstāvjus – vairāku veidu pērtiķus (Back Tamarinds, Brown Capuchins), jūrascūciņu radiniekus Aguti, grauzēju pārstāvjus Paka, zvīņspārņu tauriņus, trogonu putnus, tukānus un citus.

Šajā dienā nav ieteicams vakariņot. Vakarā – iepazīšanās saruna ar šamani, lai darbs Ayahuasca ceremonijas laikā būtu pēc iespējas efektīvāks. Ayahuasca ir dzēriens, kurš tiek gatavots no liānas un daudziem citiem augiem. Liānai ir spēcīga attīroša-relaksējoša iedarbība. Drīz pēc tās baudīšanas cilvēks izjūt nepārvaramu vēlmi attīrīties visos iespējamajos dabīgajos veidos. Seansa laikā šamanis redz jūsu veselības stāvokli, karjeras plānus un nākotni. Ceremonija ilgs apmēram līdz pusnaktij.

4.diena: TAMBOPATA Agras brokastis. Pēc brokastīm – došanās ar laivām pa upi. Laivā aizpeldēsiet līdz takai, kura vedīs cauri noslēpumainajiem džungļiem līdz Kondenado ezeram, kuru, apbrīnojami skaistās floras ieskauti, apdzīvo upes nutrijas, dažādas zivis, tropu putni, pērtiķi un citi faunas pārstāvji. Atgriešanās lodžā, pusdienas. Dienas laikā pēc pašu vēlēšanās var izpeldēties apmetnei blakus esošajā Gallucunca upē vai arī atpūsties šūpuļtīklā. Par papildu samaksu ir iespēja apmeklēt skatu torņus, kuros jākāpj pa nostiprinātām virvēm. Vakariņas lodžā. Nakts safari aligatoru un citu dzīvnieku meklējumos. 

5.diena: TAMBOPATA /PUERTO MALDONADO / KUSKO Brokastis. Pārbrauciens uz lidostu izlidošanai uz Kusko pilsētu. Sagaidīšana un transfērs uz izvēlēto viesnīcu. Dienas otrajā pusē – ekskursija pa Kusko pilsētu ar Saules tempļa Koricancha apmeklējumu, kurā inki rīkojuši savas galvenās rituālās svinības – ziemas saulgriežus. Tad apmeklēsiet četras tuvākās pilsdrupas: Kenko templis, sarkanais Puka-Pukara cietoksnis, inku ūdens pielūgšanas centrs Tambomachay un arhitektūras komplekss Saksaiuaman – reliģiskās ēkas, cietoksnis, torņi, kanāli, kas būvēti no milzīgiem bluķiem. Vakariņas restorānā, folkloras programma. 

6.diena: KUSKO / MAČU PIKČU / KUSKO Brokastis. Ekskursija visas dienas garumā uz Maču Pikču – inku zaudēto pilsētu. Uz Maču Pikču pēc inku impērijas krišanas devās paši izglītotākie priesteri un šo pilsētu spāņi tā arī nespēja atrast. Maču Pikču bija celta no milzīgiem kaļķakmens bluķiem necaurejamu džungļu ieskauta kalna virsotnē, neizmantojot nekādus stiprināšanas šķīdumus. Pirmais to atklāja amerikāņu arheologs Irams Bingams tikai 1911.gadā.  

Pusdienas. Atgriešanās Kusko ar vilcienu. Ierašanās, transfērs uz viesnīcu.

7.diena: KUSKO  Brokastis. Brīvā diena. Par papildus samaksu iespējama ekskursija uz svēto inku ieleju, Olyantaitambo cietokšņa apmeklējums. 

8.diena: KUSKO / PUNO Brokastis. Pārbrauciens ar autobusu uz Puno pilsētu. Pieturas punkti pa ceļam – Dienvidamerikas Siksta kapela Andaguaililyas un Rakči – inku administratīvā celtne. Pusdienas Sikuani pilsētiņā. Nākamās pieturas: La Raya (4400 m virs jūras līmeņa) ceļmalas tirgus skaista kalna pakājē; Pukara – pirms-inku kultūras centrs. 18:00 ierašanās Puno, iekārtošanās viesnīcā. 

9.diena: PUNO / TITIKAKAS EZERS / PUNO Brokastis. Ekskursija uz Titikakas ezeru, kurš ir pasaulē visaugstāk kalnos esošais kuģojamais ezers. Brauciens uz peldošajām Uros niedru salām, kas ir Aimaru indiāņu mājvieta. Viņi ir saglabājuši tradicionālo dzīvesveidu, paražas, savu ticību un tautiskos kostīmus. 

Dienas otrajā pusē - Culpas de Sillustan seno apbedījumu troņu apmeklējums, kas tika radīti pirms-inku laikmetā. Nakts viesnīcā.

10.diena: PUNO / KOLKA KANJONS Brokastis. Sešu stundu ilgs brauciens uz Kolka kanjonu, kas savu popularitāti guvis savu pārsteidzošo ainavu dēļ. Ceļā apskatīsiet arī gleznainos ciematiņus: Janke, Puente Cervantes un Ačoma.  

Iekārtošanās viesnīcā. Patstāvīgi, pēc pašu vēlēšanās var apmeklēt termālos avotus (nav iekļauts cenā).

11.diena: KOLKA KANJONS / AREKIPA Brokastis. Ekskursija visas dienas garumā uz vienu no dziļākajiem kanjoniem pasaulē – Kolka kanjonu (3400 m), kas atrodas Andu kalnu Kolkas ielejā, savukārt tās teritorijā atrodas vairāki tipiski kalnu ciematiņi. Brauciens uz Cruz del Condor skatu laukumu, lai vērotu pasaules lielāko kondoru straujo lidojumu. Vislielākās izredzes redzēt kondoru ir agri no rīta, kad putns dodas medībās.  Brauciens uz Arekipu. Iekārtošanās izvēlētajā viesnīcā. 

12.diena: AREKIPA / LIMA Brokastis. Ekskursija pa Arekipu. Gandrīz visa Arekipa ir būvēta no baltā vulkāna akmens, tādēļ to sauc arī par „balto pilsētu”. Arekipā ir saglabājušās daudzas koloniālā laikmeta ēkas. Ekskursija sākas no Yanahuara skatu laukuma, kurš paver lielisku skatu uz pilsētu un tuvākajiem vulkāniem – Misti un Kačani. Pēc tam tiks apskatīts viens no valsts skaistākajiem laukumiem – Ieroču laukums un galvenā katedrāle. Sieviešu klostera „Monasterio de Santa Catalina” (1579.g.) apmeklējums – tā ir reliģioza vieta, kas bija izolēta no pilsētas gandrīz 400 gadus. Transfērs uz lidostu, lidojums uz Limu. Transfērs un iekārtošanās izvēlētajā viesnīcā. 

13.diena: Lima Brokastis. Brīvā diena Limā. Par papildus samaksu iespējama visas dienas ekskursija uz Balestas salām un Naskas Līnijām, vai uz pašu senāko Amerikas valsti – Carak citadeli. 

14.diena: LIMA Brokastis. Transfērs uz lidostu mājupceļam. Programmas noslēgums. 

 

Ieteicamais apģērbs un nepieciešamie piederumi džungļos:

Lai ceļojums džungļos būtu pēc iespējas patīkamāks, ieteicams ņemt līdzi - vieglu apģērbu bez piedurknēm, ērtus apavus, peldkostīmu, cepuri, saulesbrilles, krēmu pret odiem un saules apdegumiem, lukturīri, fotoaparātu vai videokameru.

Cena par ceļojumu vienam cilvēkam EUR

Izmitināšanas tips

3* Tūristu klase:  

4* Pirmā klase: 

5* De-lux klase: 

1cilvēkam DBL numurā

3355 EUR

3477 EUR

4041 EUR

Vienvietīgs SGL numurs

3834 EUR

4055 EUR

5300 EUR

3-ais cilvēks DBL numurā

3315 EUR

3455 EUR

-

 Viesnīcas:

Pilsēta

3* Tūristu klase:  

4* Pirmā klase: 

5* De-lux klase:

Limā

Lima Wasi 3*  

San Agustin Exclusive 4*

Casa Andina Pvte. Collection 5*

Tambopatā

Tambopata Ecolodge  

Tambopata Ecolodge

Tambopata Ecolodge

Kusko

El Polo 3* 

San Agustin Dorado 4*   

Aranwa Cusco 5*

Puno

Casona Plaza 3*   

Sonesta Posada del Inca 4*     

Libertador Lago Titicaca 5*

Kolka

Casa Andina Colca 3*

El Refugio 4*          

Colca Lodge 4*                

Arekipā

Casona Arequipa 3*

Sonesta Posada del Inca 4*      

Libertador Arequipa 5*

Ekskursiju secība var tikt mainīta. Iespējama viesnīcu maiņa.

Programmas cenā ir iekļauts:

  • Visu iekšējo pārlidojumu biļetes
  • Transfēri un pārbraucieni programmas ietvaros
  • Ēdināšana programmas ietvaros
  • Krieviski runājoša gida pakalpojumi (izņemot ekskursijas Tambopatā)
  • Angliski runājoša gida pakalpojumi Tambopatā
  • Vistadome klases vilciena biļete uz Maču Pikču
  • Ieejas biļetes muzejos programmas ietvaros

Programmas cenā nav iekļauts:

  • Aviobiļetes Rīga – Lima - Rīga
  • Lidostu nodokļi
  • Papildu ekskursijas
  • Agrā reģistrēšanās viesnīcā
  • Vēlā izrakstīšanās no viesnīcas
  • Medicīniskā apdrošināšana
  • Dzeramnauda
  • Personīgie izdevumi

Brokastis viesnīcās tiek pasniegtas katras viesnīcas restorāna darbalaikā. Diemžēl brokastis viesnīcā var tikt zaudētas bez kompensācijas iespējas, ja ekskursija vai transfērs paredzēts līdz restorāna atvēršanai.

Latvijas pilsoņiem vīza nav nepieciešama, ja uzturēšanās ilgums Peru ir līdz 3 mēnešiem. Pasei jābūt derīgai vēl 6 mēnešus no izbraukšanas datuma. Latvijas nepilsoņiem vīzas izmaksas 128 EUR (nepieciešams – pase, aizpildīta anketa, 2 fotogrāfijas 3,5 x 4,5, bankas izziņa par konta stāvokli angļu valodā, izziņa no darba vietas).


PIEPRASI SAVU ATPŪTU

Uzdot jautājumu vai pieteikties
Virziens
Pieaug. skaits
Bērnu skaits, vecums
Izlidošana sākot no
Aizlidošana līdz
Viesnīcas kat.
Nakšu skaits
Tālr. nr.
Vārds, Uzvārds
Ceļojuma budžets

Jautājums vai piezīme