TATO 2010-196
Lačpleša 20,
Riga, LV1011
I-V 09:00 - 18:00
+371 26522650
+371 28663933
latviešu
русский
Turcija

Informācija

Turcija – paradīzes stūrītis zemes virsū. Turcija savaldzina ar krāšņo kultūru, kas sakņojas nacionālajās tradīcijās. Šī valsts ir savdabīgs tilts starp Austrumiem un Rietumiem, kur tiekas senatne ar mūsdienām, nacionālais kolorīts un modernisms – tas viss padara Turciju pievilcīgu atpūtai. Turcijā rodams viss, ko ceļotājs var vēlēties: kontrasti starp seno un mūsdienīgo, krāšņas un daudzveidīgas dabas ainavas, piedzīvojumi kalnos un pārgalvīgi nobraucieni pa straujām upēm, lieliski golfa laukumi un apbrīnojami skaistas pludmales ar dzidrūdens lagūnām, viesnīcas un atpūtas centri, kas atbildīs jebkura atpūtnieka vai ģimenes vēlmēm. Katrs, kas kaut reizi bijis Turcijā, zina – atpūta šeit nozīmē kvalitāti, komfortu, un, kas nav mazsvarīgi – pieņemamas cenas. Turcija „ iekrīt” sirdī un aicina atkal un atkal apraudzīt šo apbrīnojamo zemi.


Papildus informācija

Turcijas teritorija, ieskaitot ūdenskrātuves, aizņem 783 562 km2, no kuriem 97%  atrodas Āzijā un 3% Eiropā. Turciju no trīs pusēm apskalo jūras: rietumos — Egejas jūra, ziemeļos — Melnā jūra un dienvidos — Vidusjūra. Vidusjūras, subtropiskais klimats -  karstas vasaras (vidējā gaisa temperatūra sasniedz +23°С - 33°С) un siltas ziemas ( no +13°С līdz +15°С ). Oficiālā valsts valoda - turku, taču lielpilsētās un tūrisma centros biežāk lietotās svešvalodas - krievu, angļu un vācu valoda. Turcijā ir 75,6 miljoni iedzīvotāju, kuri pēc reliģijas ir musulmaņi (lielākā daļa - sunnītu minoritāte - Shia, ko Turcijā sauc par "Alevis").

 

Svētku dienas:
Jaunais gads - 1. janvāris
Valsts Neatkarības diena un Bērnu diena - 23. aprīlis
Jaunatnes un sporta diena - 19. maijs
Uzvaras diena (pār Grieķijas armiju) - 30. augusts
Republikas proklamēšanas diena - 29. oktobris

Ataturka piemiņas diena (pirmais Turcijas Republikas prezidents) - 10. novembris. Šajā dienā 9:05 no rīta visa valsts uz brīdi sastingst klusumā, garāmgājēji apstājās, skan sirēnas,  automašīnas signalizē.



PIEPRASI SAVU ATPŪTU

Uzdot jautājumu vai pieteikties
Virziens
Pieaug. skaits
Bērnu skaits, vecums
Izlidošana sākot no
Aizlidošana līdz
Viesnīcas kat.
Nakšu skaits
Tālr. nr.
Vārds, Uzvārds
Ceļojuma budžets

Jautājums vai piezīme