2024-03-29 13:39:37

Katru nedēļu 2023: Divas Kaukāza valstis (Armēnija un Gruzija

 

Trīs Kaukāza valstis: Armēnija + Gruzija + Azerbaidžāna
Ierašanās katru dienu, visu gadu
Cena: 
Vienai personai divvietīgā numurā 510 EUR
Vienai personai vienvietīgā numurā 750 EUR
Vienai personai trīsvietīgā numurā 450 EUR
1. diena. Ielidošana Kutaisi. Tikšanās ar firmas logotipu un brauciens uz Tbilisi. Nakšņošana.
2. diena. Kahetija + vīna degustācija + gruzīnu maizes meistarklase
Ja neesat bijuši Kahetijā, tad neesat bijuši Gruzijā! Aicinām apmeklēt Gruzijas austrumu daļu – vīna un viesmīlības dzimteni. Šī būs īsteni gastronomiska tūre. Pirmajā tās daļā apmeklēsim sieviešu klostera kompleksu Bodbē, kur apbedīta svētā Nino, pateicoties kurai Gruzijā tika pieņemta kristietība. Pēc tam mūs gaida aizraujoša pastaiga mīlestības pilsētā Signagi (tulkojumā nozīmē “patvērums”), kur kādreiz diženais mākslinieks Pirosmani iemīlēja savu Margaritu, bet tagad pilsētā atrodas diennakts dzimtsarakstu nodaļa, kurā visi gribētāji var apprecēties 15 minūšu laikā! Tāpat būs unikāla iespēja pastaigāt pa cietokšņa sienu (otro lielāko pēc Ķīnas mūra), kuras visā garumā atrodas 28 sargtorņi – no tiem varēsiet baudīt skaisto  Alazani ielejas panorāmu! Vēlāk dosimies uz vīna ražotni, kur varēsiet uzzināt visu par gruzīnu vīna darīšanas tehnoloģijām, un, protams, nodegustēt vairāku veidu īsta, naturāla vīna tieši no tvertnes! Pa ceļam iebrauksim nelielā mājas ceptuvē un pamēģināsim paši pagatavot gruzīnu maizi – šotispuri, ko cep karstajā krāsnī – “tone”. Un tā gardi uzkodīsim – karstu maizīti ar kraukšķīgu garoziņu, sāļu gruzīnu sieru un vīnu. Atgriešanās Tbilisi. 
3. diena. Tbilisi apskates ekskursija + Mcheta + pārbrauciens uz Armēniju
Apskates tūri sāksim ar Svētās Trīsvienības katedrāli “Sameba”, kas celta 2006. gadā un kur glabājas svētā Jura (Georgija) Uzvarētāja relikvijas un kur šobrīd kalpo visas Gruzijas patriarhs Elijs II. Šī katedrāle šobrīd ir vislielākā Gruzijā un viena no iespaidīgākajiem pareizticīgo tempļiem visā pasaulē. Katedrāles teritorija ir diezgan plaša, no tās paveras brīnišķīgi skati uz Mtatsminda kalnu un vecpilsētu, varēsiet redzēt, kā aug olīvkoki, spāņu egles, lavanda, varēsiet pieiet pie dīķa, kurā peld pāvi un gulbji, kā arī pamēģināt labāko limonādi Gruzijā – Lagidze un unikālu mājas saldējumu. Vēlāk dosimies uz Mtatsminda kalnu, kas tulkojumā nozīmē “svētais kalns”. Ne velti kalnam ir tāds nosaukums – tieši šeit tālajā 6. gadsimtā grotā dzīvoja svētais mūks Dāvids (zināms kā Dāvids Garedži). Bet šobrīd te atrodas svētā Dāvida Tēva baznīca un brīnumains avots, kas dziedina sievietes no neauglības, bet citus – no akluma. Daudzi ticīgie te ierodas no dažādām zemes malām, lai pārbaudītu brīnumainā avota iedarbību un katram tiek sniegts pēc paša ticības. Apkārt templim atrodas diženu rakstnieku un sabiedrisko darbinieku Panteons (tostarp Aleksandrs Griboedovs, lielais gruzīnu dzejnieks un rakstnieks Iļja Čavčavadze, Gruzijas pirmais prezidents Zviad Gamsakhurdia, Staļina māte Ekaterina Džugašvili un daudzi citi). Vēlāk iziesim cauri visai vēsturiskajai vecpilsētas daļai, apmeklēsim 5. gadsimtā celto seno Ančishati baziliku, Sioni 6. gadsimta katedrāli, kur agrāk kalpojis visas Gruzijas patriarhs, dosimies arī pa slaveno Šardeni ielu līdz Maidanam, redzēsim zināmās sēra pirtis un Vīģu ūdenskritumu, uzzināsim leģendu par Tbilisi rašanos 5. gadsimtā, dosimies pāri Pasaules tiltam uz Eiropas parku (Rike). Tālāk dosimies uz Mchetu.
“Tur, kur saplūst, trokšņo un kā divas māsas apķērušās Aragvi un Kūras straumes, bija klosteris…” – tieši šīs slavenās rindas radās diženajam M. Ļermontovam, kad viņš apmeklēja seno galvaspilsētu Mchetu un 6. gadsimta Džvari klosteri. Džvari, kas tulkojumā nozīmē “krusts” – ir joprojām darbojošs vīriešu klosteris, kas ir viens no pirmajiem UNESCO pieminekļiem Gruzijā, spēka vieta un ne tikai. Tieši tajā vietā, kur šobrīd atrodas klosteris, kas saglabājies praktiski sākotnējā izskatā, 4. gadsimtā svētā Nino pacēla no vīnogulājiem gatavotu krustu, un tā kristietība tika pieņemta kā pamatreliģija.  Ir vērts apmeklēt pašu klosteri, baudīt brīnišķīgos apkārtnes skatus un, protams, redzēt divu upju saplūšanu, kas aprakstīta poēmā “Mciri”. Labos laika apstākļos no Džvari teritorijas var redzēt pat Kazbeka virsotni! 
Pēc tam apmeklēsim pašu seno galvaspilsētu – Mchetu, kur varēsiet pastaigāt pa  ieliņām, iegādāties ekskluzīvus, rokām darinātus suvenīrus, gruzīnu saldumus, bet svarīgākais – mēs apskatīsim Svetichoveli
Katedrāli – “dzīvinošo stabu”(11. gadsimts), kas ne velti tiek saukta par otru Jeruzalemi. Leģenda vēsta, ka tieši zem šīs katedrāles ir aprakta Jēzus Kristus mantija, ko 1. gadsimtā Mchetā atveda tās rabīns Eliozars. Katedrālē glabājas daļa krusta, kurā sists pats Jēzus Kristus, kā arī gruzīnu caru un kņazu kapavietas un daudzas mīklainas freskas. Izbraukšana uz Armēniju plkst. 17.00. Iekārtošanās viesnīcā Erevānā.
4. diena. Khor Virap, Areni ala, Noravank, Areni vīna darītava
Armēnija ir slavena ar daudzām apmeklējuma cienīgām vietām, taču pati zināmākā, visticamāk, ir Bībeles kalns – Ararats. Tieši tādēļ šīs tūres laikā mums no vistuvākās iespējamās vietas pavērsies satriecošs skats uz Araratu.
Khor Virap klosteris atrodas apmēram stundas braucienā no galvaspilsētas, no kuras paveras brīnišķīga ainava uz Armēnijas simbolu – vareno Araratu. “Khor Virap”  tulkojumā  nozīmē “dziļa bedre”. Klosteris tika uzcelts vietā, kur reiz 13 gadus ilgi tika turēts ieslodzīts  Svētais Gregorijs Apgaismotājs, pirmais Armēnijas katolicists. Tādēļ nav pārsteigums, ka šī kļuvusi par vienu no vissvētākajām vietām armēņiem no visas pasaules. Turklāt tā ir tuvākā vieta Araratam no Armēnijas teritorijas, kas bieži vien kļūst par galveno iemeslu Armēnijas apmeklējumam.
Nākamā pietura – Areni ala (putnu ala), kur 2008. gadā arheologi atklāja vairākus senus artefaktus, ieskaitot ādas apavus un vīna darītavu. Izrakumu rezultātā izdevās noskaidrot, ka šī vieta attiecināma uz agrīno bronzas laikmetu (apmēram 5000-6000 gadu senatne). Tāpat šeit tika atrasti sarežģītu apbedīšanas rituālu  pierādījumi un lauksaimniecības piederumi.
Ir vēl kāda vieta, kuru obligāti jāapmeklē – tā ir Noravank – viena no viduslaiku armēņu arhitektūras pērlēm. Noravank atrodas starp satriecoši ķieģeļsarkanām klintīm pašā Gnishik kanjona galā. Te redzēsiet Armēnijā vienīgo Dieva Tēva atveidojumu, kurš ir tikpat pārsteidzošs kā Jēzus Kristus seja, kas parādās uz Surb Karapeta (Svētā Karapeta) baznīcas griestiem. Šī baznīca, ko uzcēla Orbeļu dinastija, no citām atšķiras ar to, ka daudzi no šīs dižciltīgās ģimenes tika apglabāti tieši šajā vietā, par spīti tam, ka kopš 5. gadsimta bija kategoriski aizliegts apbedīt cilvēkus baznīcās. 
5. diena. Garni - Geghard + pārbrauciens uz Tbilisi
Šodien iepazīsiet Armēnijas pagānu vēsturi un uzzināsiet, kā valstī attīstījās un izplatījās kristietība. Pirmā pietura – Garni templis (77. gads). Pagānu Saules tempļa (1. gadsimts) apmeklējums Garni ciematā – Armēnijas caru iecienītā vietā. Templis ir tik neticami skaists, ka reizēm šķiet nereāls. Celts grieķu stilā, atrodas virs dziļas aizas, kuru no divām pusēm ieskauj Azatas upe, trīsstūrveida apmetnes veidā. Pati apkārtne ir neticami skaista. Grieķu-romiešu pirts ar 30 000 gabaliņu dabīgo akmeņu mozaīku, kā arī karaliskās pils drupas aizvedīs uz mūsu ēras 3. gadsimtu.
Apmeklēsim arī Svētā Gegharda alu klosteri (12.-13. gadsimts), kas tulkojumā nozīmē “svētais šķēps” par godu tam, ka te ilgu laiku glabājas tieši tas šķēps, kas tika izmantots, lai caurdurtu krustā sisto Jēzu Kristu. Šobrīd šķēps atrodas Sv. Echmiadzin muzejā. Klosteris atrodas augstu kalnos, gleznainā Gokht upes aizā.  Tas ir armēņu viduslaiku arhitektūras šedevrs – kompleksu veido galvenā baznīca, divas alu baznīcas un kapenes. Pirmajā alu templī no klints tek ledusauksts avots. Tiek uzskatīts, kā tā svētais ūdens var dziedēt slimības un dāvāt skaistumu. Gegharda klosteris ir iekļauts pasaules kultūras mantojuma sarakstā (UNESCO, 2000.). Izbraukšana uz Tbilisi plkst.17.00. Iekārtošanās viesnīcā.
6. diena. Kazbegi + brauciens uz Baku
Visiem kalnu un ekstrēmās atpūtas mīļotājiem piedāvājam vienu no aizraujošākajām tūrēm pa Gruzijas Militāro šoseju. Reiz šeit pabija vareni ļaudis – A. Puškins, M. Ļermontovs, A. Dimā, P.Čaikovskis, V. Majakovskis, M. Gorkijs un ne tikai! Bet tieši tagad šī ir jūsu iespēja! Pa ceļam redzēsim slaveno Žinvali ūdenskrātuvi, nepieejamo Ananuri cietoksni (Aragves valdnieku rezidenci), nofotografēsim Melnās un Baltās Aragves saplūšanu, caur kalnu slēpošanas kūrortu Gudauri pacelsimies Mletsky kāpumā uz Draudzības arku, kur jūs gaida milzum daudz patīkamu emociju un kaudze lielisku fotouzņēmumu! Atradīsimies 2395 metru augstumā, un tā nav pasaka! Pēc tam apstāsimies pie dzelzs ūdens minerālajiem avotiem, un jau Stepantsmindas pilsētā (Kazbegi) jūs gaidīs džipi, kas aizvedīs uz Svētās Gergeti Trīsvienības  baznīcu (XIV gadsimts) augstumā 1200 metri virs jūras līmeņa. Baznīcas celtniecību saista ar kādu interesantu leģendu – tieši tur pirms simts gadiem mūki slēpa Svētās Nino krustu, un tieši no turienes labos laika apstākļos paveras labākie skati uz Kazbeka kalnu (5039 metri). Izbraukšana vilcienā uz Baku plkst. 21.00.
7. diena. Baku apskates ekskursija + Ateshgah + vilciens uz Tbilisi
Tikšanās plkst.9.00 Baku dzelzceļa stacijā un turpinājumā – Baku pilsētas apskates ekskursija.
Pilsētas apskates ekskursija sāksies ar zināmākajiem Baku pilsētas apskates objektiem. Sāksim ceļu pa promenādi, gar Romas katoļu baznīcu, tuvojoties Heidera Alijeva centram (neieejot iekšā), kas ir viens no mūsdienu kultūras centriem pilsētā un pasaules arhitektūras pērle, ko radījusi arhitekte Zada Hadida. Turpinājumā – Svēto Sievu-“Miroņu nesēju” katedrāle, Goda apbedīšanas aleja, Kalnu parka apmeklējums, kas atrodas uzkalnā, pilsētas rietumu daļā. Tā ir labākā vieta, lai no skatu laukuma apskatītu pašu pilsētu un Baku līci visā tā krāšņumā. Brauksim garām Vācu Baznīcai. Tālāk redzēsiet Karoga laukumu, jaunā Paklāju un lietišķās mākslas muzeja ēku, kuras dizains atšķiras ar savu oriģinalitāti – muzejs celts salocīta paklāja formā. Pastaigāsimies pa Baku krastmalu, apskatīsim Valdības Nama fasādi, M. Magomajeva vārdā nosaukto filharmoniju, Baku mēriju, pakavēsimies Gubernatora dārzā. Pēc tam mūs gaida nacionālā parlamenta ēka un arhitektūras komplekss “Flame Towers”. Tālāk dosimies uz vecpilsētu – “Ičeri Šeher”(“iekšējo pilsētu”) – muzeju zem atklātas debess, kas iekļauts pasaules kultūras mantojuma sarakstā UNESCO. Dosimies izzināt pilsētas vēsturi, kurā vēl līdz mūsdienām lieliski saglabājies 1000 gadus senās arhitektūras spožums, kas rāda dažādu laikmetu gaumes attīstību – sākot ar Sasanijas laikmetu, agrīno islāma periodu līdz naftas buma perioda sākumam, kura laikā dažādu tautību bagātie cilvēki ar savām vēlmēm un kultūras tradīcijām centās pilsētai piešķirt neatkārtojamu šarmu un stilu, Austrumu un Rietumu modes tendenču sintēzi.
 - Goša Gasa Gapisi – šeit sāksies jūsu iepazīšanās ar vecpilsētu. Cietokšņa siena (XII gadsimts) aprīkota ar torņiem un šaurām šaujamatverēm tā sienās kalpoja kā droša pilsētas aizsardzība.
 - Tirgus laukums – svēta vieta uguns pielūdzējiem un zoroastriešiem. Vecpilsēta ir unikāla daudzējādi un arī ar to, ka saglabājusi sevī laikmetīgu sasaisti un arhitektūras mantojumu no trīs reliģijām – zoroastriešiem, musulmaņiem un kristiešiem.
 - Jaunavu tornis (bez ieejas). Daudzas leģendas saistītas ar šīs vietas noslēpumaino mantojumu.
Otrajā ekskursijas daļā vecpilsētā dosimies caur ieliņu labirintiem uz pašu pilsētas sirdi.
Laiks pusdienām un vēlāk – brauciens uz Ateshgah.
Azerbaidžāna – viena no daudzām vietām uz zemes, kur vēl šodien var vērot uguns kulta elementus un seno zoroastriešu reliģiju. Ugunspielūdzēju tempļa teritorija visā pasaulē pazīstama ar unikālu dabas fenomenu. Ugunspielūdzēju templis Ateshgah, ko dažādos laikos cienījuši zoroastrieši, hinduisti un sikhi, celts XVII-XVIII gadsimtā vietā, kur bijusi nenodzēšama uguns – karsta dabasgāzes izplūdes vieta. Ateshgah ugunspielūdzēju templis atrodas 30 kilometrus no Baku centra.
Pēc ekskursijas atgriežamies Baku. Naktī – pārbrauciens vilcienā uz Tbilisi. Izbraukšana no Baku plkst. 21.15, ierašanās Gruzijas galvaspilsētā – plkst. 10.00.
8. diena. Uplistsikhe – Boržomi – Kutaisi
Tikšanās stacijā plkst.9.00 un dodamies ekskursijā! 
15 kilometrus no Gori atrodas sena alu pilsēta Uplistsikhe (1. tūkstošgade pirms mūsu ēras). Neraugoties uz ievērojamiem bojājumiem un gruvumiem pēc 1928. gada zemestrīces, pilsēta joprojām sevī glabā pagānisma un kristietības paliekas, un ir viena no svarīgākajiem Gruzijas vēstures un kultūras pieminekļiem. Pēc tam mūs gaida ceļojums uz valsts centrālo daļu – populāro Boržomi pilsētu – kūrortu! Te varēsiet pastaigāties pa Pilsētas parku un dzert “to pašu” īstāko minerālo ūdeni no avota. Tie, kas vēlēsies, varēs doties uz atvērtajiem sēra avotiem un izpeldēties tajos. Galvenais, atrodoties šeit, ir dziļi elpot, piepildot savas plaušas ar dzīvinošās dabas skābekli un, protams – baudīt! Iekārtošanās viesnīcā Kutaisi.
9. diena. Kutaisi, izlidošana Transfērs uz jūsu reisu Kutaisi lidostā. Izlidošana no Kutaisi.
Cenā iekļauts:
Transporta pakalpojumi
Kvalificēta gida pakalpojumi
Dzīvošana 4* viesnīcās ar brokastīm
Visas tūrē norādītās ekskursijas un ieejas biļetes
Cenā NAV iekļauts:
Starptautiskais lidojuma reiss
Armēnijas vīzu LV nepilsoņi var noformēt uz robežas 6 eur (vai iepriekš elektronisko vīzu https://evisa.mfa.am/ )
LV pilsoņiem un nepilsoņiem Azerbaidžanas elektronisko vīzu ir jāformē pirms ceļojuma – 45 eur (vīzas kārtošanas laiks ~ 7 dienas) https://evisa.gov.az/en/
Dzērieni; Tējas nauda ; Izdevumi Personīgiem tēriņiem 
Operators nenes atbildību par laika apstākļiem un ekskursiju objektu darba laiku, kā arī var veikt programmā izmaiņas (ja laika apstākļu vai tehnisku iemeslu dēļ nevar nodrošināt programmas punktus), piemēram: Ekskursiju maiņa pret analogām; Ekskursiju dienu maiņa; Ekskursiju apvienošana;
  • Trīs Kaukāza valstis:

 

Divas Kaukāza valstis - Armēnija un Gruzija

Tbilisi/ Мcheta/ Kahetija/ Erevāna/ Gjumri/ Sevan Ezers/ Borzomi/ Кutaisi/ Batumi 

 

 

Cena:

Vienai personai divvietīgā numurā 490 EUR

Vienai personai vienvietīgā numurā 670 EUR

Vienai personai trīsvietīgā numurā 480 EUR 

 

 

1. diena. Ielidošana Kutaisi.

Sagaidīšana un brauciens uz Tbilisi. Nakšņošana. (Ir iespējams uzreiz lidot uz Tbilisi)

 

2. diena.  Tbilisi apskates ekskursija + Mcheta

Brokastis. Apskates tūri sāksim ar Svētās Trīsvienības katedrāli “Sameba”, kas celta 2006. gadā un kur glabājas svētā Jura (Georgija) Uzvarētāja relikvijas un kur šobrīd kalpo visas Gruzijas patriarhs Elijs II. Šī katedrāle šobrīd ir vislielākā Gruzijā un viena no iespaidīgākajiem pareizticīgo tempļiem visā pasaulē. Katedrāles teritorija ir diezgan plaša, no tās paveras brīnišķīgi skati uz Mtatsminda kalnu un vecpilsētu, varēsiet redzēt, kā aug olīvkoki, spāņu egles, lavanda, varēsiet pieiet pie dīķa, kurā peld pāvi un gulbji, kā arī pamēģināt labāko limonādi Gruzijā – Lagidze un unikālu mājas saldējumu. Vēlāk dosimies uz Mtatsminda kalnu, kas tulkojumā nozīmē “svētais kalns”. Ne velti kalnam ir tāds nosaukums – tieši šeit tālajā 6. gadsimtā grotā dzīvoja svētais mūks Dāvids (zināms kā Dāvids Garedži). Bet šobrīd te atrodas svētā Dāvida Tēva baznīca un brīnumains avots, kas dziedina sievietes no neauglības, bet citus – no akluma. Daudzi ticīgie te ierodas no dažādām zemes malām, lai pārbaudītu brīnumainā avota iedarbību un katram tiek sniegts pēc paša ticības. Apkārt templim atrodas diženu rakstnieku un sabiedrisko darbinieku Panteons (tostarp Aleksandrs Griboedovs, lielais gruzīnu dzejnieks un rakstnieks Iļja Čavčavadze, Gruzijas pirmais prezidents Zviad Gamsakhurdia, Staļina māte Ekaterina Džugašvili un daudzi citi). Vēlāk iziesim cauri visai vēsturiskajai vecpilsētas daļai, apmeklēsim 5. gadsimtā celto seno Ančishati baziliku, Sioni 6. gadsimta katedrāli, kur agrāk kalpojis visas Gruzijas patriarhs, dosimies arī pa slaveno Šardeni ielu līdz Maidanam, redzēsim zināmās sēra pirtis un Vīģu ūdenskritumu, uzzināsim leģendu par Tbilisi rašanos 5. gadsimtā, dosimies pāri Pasaules tiltam uz Eiropas parku (Rike). Tālāk dosimies uz Mchetu.

“Tur, kur saplūst, trokšņo un kā divas māsas apķērušās Aragvi un Kūras straumes, bija klosteris…” – tieši šīs slavenās rindas radās diženajam M. Ļermontovam, kad viņš apmeklēja seno galvaspilsētu Mchetu un 6. gadsimta Džvari klosteri. Džvari, kas tulkojumā nozīmē “krusts” – ir joprojām darbojošs vīriešu klosteris, kas ir viens no pirmajiem UNESCO pieminekļiem Gruzijā, spēka vieta un ne tikai. Tieši tajā vietā, kur šobrīd atrodas klosteris, kas saglabājies praktiski sākotnējā izskatā, 4. gadsimtā svētā Nino pacēla no vīnogulājiem gatavotu krustu, un tā kristietība tika pieņemta kā pamatreliģija.  Ir vērts apmeklēt pašu klosteri, baudīt brīnišķīgos apkārtnes skatus un, protams, redzēt divu upju saplūšanu, kas aprakstīta poēmā “Mciri”. Labos laika apstākļos no Džvari teritorijas var redzēt pat Kazbeka virsotni!

Pēc tam apmeklēsim pašu seno galvaspilsētu – Mchetu, kur varēsiet pastaigāt pa  ieliņām, iegādāties ekskluzīvus, rokām darinātus suvenīrus, gruzīnu saldumus, bet svarīgākais – mēs apskatīsim Svetichoveli

Katedrāli – “dzīvinošo stabu”(11. gadsimts), kas ne velti tiek saukta par otru Jeruzalemi. Leģenda vēsta, ka tieši zem šīs katedrāles ir aprakta Jēzus Kristus mantija, ko 1. gadsimtā Mchetā atveda tās rabīns Eliozars. Katedrālē glabājas daļa krusta, kurā sists pats Jēzus Kristus, kā arī gruzīnu caru un kņazu kapavietas un daudzas mīklainas freskas.

 

3. diena. Kahetija+vīna degustācija+gruzīnu maizes meistarklase Puri+Hačapuri meistarklase 

Brokastis. Ja neesat bijuši Kahetijā, tad neesat bijuši Gruzijā! Aicinām apmeklēt Gruzijas austrumu daļu – vīna un viesmīlības dzimteni. Šī būs īsteni gastronomiska tūre. Pirmajā tās daļā apmeklēsim sieviešu klostera kompleksu Bodbē, kur apbedīta svētā Nino, pateicoties kurai Gruzijā tika pieņemta kristietība. Pēc tam mūs gaida aizraujoša pastaiga mīlestības pilsētā Signagi (tulkojumā nozīmē “patvērums”), kur kādreiz diženais mākslinieks Pirosmani iemīlēja savu Margaritu, bet tagad pilsētā atrodas diennakts dzimtsarakstu nodaļa, kurā visi gribētāji var apprecēties 15 minūšu laikā! Tāpat būs unikāla iespēja pastaigāt pa cietokšņa sienu (otro lielāko pēc Ķīnas mūra), kuras visā garumā atrodas 28 sargtorņi – no tiem varēsiet baudīt skaisto  Alazani ielejas panorāmu!

Kahetijā jūs gaida svētku galds īstā Kahetijas ģimenē ar Imeretian hachapuri gatavošanas meistarklasi. Vēlāk dosimies uz vīna ražotni, kur varēsiet uzzināt visu par gruzīnu vīna darīšanas tehnoloģijām, un, protams, nodegustēt vairāku veidu īsta, naturāla vīna tieši no tvertnes!

Pa ceļam iebrauksim nelielā mājas ceptuvē un pamēģināsim paši pagatavot gruzīnu maizi – šotispuri, ko cep karstajā krāsnī – “tone”. Un tā gardi uzkodīsim – karstu maizīti ar kraukšķīgu garoziņu, sāļu gruzīnu sieru un vīnu. Atgriešanās Tbilisi.

 

4. diena. Pārbrauciens uz Armēniju

Brokastis viesnīcā, izrakstīšanās. Pārcelšanās uz Armēniju caur Sadakhlo. Pa ceļam apskatīsim - Diližanas armēņu spa kūrortu.

Sevanas ezers - lielākais ezers Kaukāzā un Sevanovankas klosteris. Tūlīt dosimies izbraucienā ar laivu pa Sevanas ezeru, un tad varēsim izmēģināt vietējo zivi - armēņu sigu!

Ierašanās Armēnijas galvaspilsētā Erevānas pilsētā. Vakara apskates ekskursija pa Erevānu - Kaskāde, vecā Erevāna, Republikas laukums un dejojošas strūklakas. Nakšņošana Erevānā.

 

5. diena. Armēnija (Garni-Geghard) - Baržomi

Brokastis. Šodien iepazīsiet Armēnijas pagānu vēsturi un uzzināsiet, kā valstī attīstījās un izplatījās kristietība. Pirmā pietura – Garni templis (77. gads). Pagānu Saules tempļa (1. gadsimts) apmeklējums Garni ciematā – Armēnijas caru iecienītā vietā. Templis ir tik neticami skaists, ka reizēm šķiet nereāls. Celts grieķu stilā, atrodas virs dziļas aizas, kuru no divām pusēm ieskauj Azatas upe, trīsstūrveida apmetnes veidā. Pati apkārtne ir neticami skaista. Grieķu-romiešu pirts ar 30 000 gabaliņu dabīgo akmeņu mozaīku, kā arī karaliskās pils drupas aizvedīs uz mūsu ēras 3. gadsimtu.

Apmeklēsim arī Svētā Gegharda alu klosteri (12.-13. gadsimts), kas tulkojumā nozīmē “svētais šķēps” par godu tam, ka te ilgu laiku glabājas tieši tas šķēps, kas tika izmantots, lai caurdurtu krustā sisto Jēzu Kristu. Šobrīd šķēps atrodas Sv. Echmiadzin muzejā. Klosteris atrodas augstu kalnos, gleznainā Gokht upes aizā.  Tas ir armēņu viduslaiku arhitektūras šedevrs – kompleksu veido galvenā baznīca, divas alu baznīcas un kapenes. Pirmajā alu templī no klints tek ledusauksts avots. Tiek uzskatīts, kā tā svētais ūdens var dziedēt slimības un dāvāt skaistumu. Gegharda klosteris ir iekļauts pasaules kultūras mantojuma sarakstā (UNESCO, 2000.).

Pārcelšanās uz Gjumri pilsētu - otro lielāko Armēnijas pilsētu. Apmeklēsim Gjumri centru un pastaigāsimies pa tā skaistajām ieliņām. Pārcelšanās uz Gruziju uz Bozhomi pilsētu. Nakts Boržomi.


6. diena. Boržomi – Kutaisi – Prometeja alas – Kutaisi - Batumi

Brokastis. Šodien iepazīsimies ar Boržomi pilsētu, šeit apmeklēsim Boržomi parku, kur būs iespēja ienirt avotos ar minerālūdeni brīvā dabā. Apskatīsim pirmo Borjomi rūpnīcu. Tālāk Kutaisi apmeklēsim Prometeja alas – pārsteidzošus stalaktītus un stalagmītus, kas paslēpušies 80 metrus zem zemes.

Dosimies uz pilsētu pie Melnās jūras, slaveno Gruzijas kūrortu Batumi! Pa ceļam apskatīsim dendro parku Shekvetili. Tālāk mūs sagaida apskates ekskursija pa Batumi pilsētu. Šeit mēs apmeklēsim bulvāri, apskatīsim Ali un Nino statuju, Čači strūklaku, Piazza, Alfabēta torni. Jaunais Batumi pārsteigs! Nakšņošana Batumi.

7. diena. Batumi – Brokastis viesnīcā. Brīva diena atpūtai pie jūras.

 

8. diena. Kutaisi, izlidošana

Transfērs uz jūsu reisu Kutaisi lidostā, izlidošana.

 

Cenā iekļauts:

• Transporta un ekskursiju pakalpojumi

Vīna degustācija

• Mk hačapuri pagatavošanai

• Mk gruzīnu maizes pagatavošanai - puri

• Izmitināšana 3* viesnīcās pēc programmas (Hotel KingTom, MariaLuisHotel, Graphica). Konyak Yerevan , Batumi # 16 viesnīca

• Brokastis

• Apstiprināta kādā no šīm viesnīcām (atkarībā no pieejamības)

 

Cenā nav iekļauts:

• Starptautiskais lidojuma reiss No 250eur un vairāk;

• Dzērieni; Tējas naudas Izdevumi; Personīgiem tēriņiem 

 

Piezīme: Kompānija nenes atbildību par laika apstākļiem un ekskursiju objektu darba laiku, kā arī var veikt programmā izmaiņas (ja laika apstākļu vai tehnisku iemeslu dēļ nevar nodrošināt programmas punktus), piemēram:

·      Ekskursiju maiņa pret analogām

·      Ekskursiju dienu maiņa

·      Ekskursiju apvienošana

Ja nav iespējams nodrošināt pakalpojumu laikapstākļu vai tehnisko apstākļu dēļ

 

 

Tel (+371) 26522650

[email protected]v
[email protected]

@font-face {font-family:Wingdings; panose-1:5 0 0 0 0 0 0 0 0 0; mso-font-charset:2; mso-generic-font-family:decorative; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:0 268435456 0 0 -2147483648 0;}@font-face {font-family:Sylfaen; panose-1:2 11 6 4 2 2 2 2 2 4; mso-font-alt:Cambria; mso-font-charset:186; mso-generic-font-family:roman; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:67110535 0 0 0 159 0;}@font-face {font-family:"Cambria Math"; panose-1:2 4 5 3 5 4 6 3 2 4; mso-font-charset:0; mso-generic-font-family:roman; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-536870145 1107305727 0 0 415 0;}@font-face {font-family:Calibri; panose-1:2 15 5 2 2 2 4 3 2 4; mso-font-charset:204; mso-generic-font-family:swiss; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-520082689 -1073697537 9 0 511 0;}p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-unhide:no; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman",serif; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";}p.MsoListParagraph, li.MsoListParagraph, div.MsoListParagraph {mso-style-priority:34; mso-style-unhide:no; mso-style-qformat:yes; margin-top:0cm; margin-right:0cm; margin-bottom:10.0pt; margin-left:36.0pt; mso-add-space:auto; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri",sans-serif; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:EN-US; mso-fareast-language:EN-US;}p.MsoListParagraphCxSpFirst, li.MsoListParagraphCxSpFirst, div.MsoListParagraphCxSpFirst {mso-style-priority:34; mso-style-unhide:no; mso-style-qformat:yes; mso-style-type:export-only; margin-top:0cm; margin-right:0cm; margin-bottom:0cm; margin-left:36.0pt; margin-bottom:.0001pt; mso-add-space:auto; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri",sans-serif; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:EN-US; mso-fareast-language:EN-US;}p.MsoListParagraphCxSpMiddle, li.MsoListParagraphCxSpMiddle, div.MsoListParagraphCxSpMiddle {mso-style-priority:34; mso-style-unhide:no; mso-style-qformat:yes; mso-style-type:export-only; margin-top:0cm; margin-right:0cm; margin-bottom:0cm; margin-left:36.0pt; margin-bottom:.0001pt; mso-add-space:auto; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri",sans-serif; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:EN-US; mso-fareast-language:EN-US;}p.MsoListParagraphCxSpLast, li.MsoListParagraphCxSpLast, div.MsoListParagraphCxSpLast {mso-style-priority:34; mso-style-unhide:no; mso-style-qformat:yes; mso-style-type:export-only; margin-top:0cm; margin-right:0cm; margin-bottom:10.0pt; margin-left:36.0pt; mso-add-space:auto; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri",sans-serif; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:EN-US; mso-fareast-language:EN-US;}span.tlid-translation {mso-style-name:tlid-translation; mso-style-unhide:no;}.MsoChpDefault {mso-style-type:export-only; mso-default-props:yes; font-size:10.0pt; mso-ansi-font-size:10.0pt; mso-bidi-font-size:10.0pt; font-family:"Calibri",sans-serif; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-hansi-font-family:Calibri;}div.WordSection1 {page:WordSection1;}ol {margin-bottom:0cm;}ul {margin-bottom:0cm;}