TATO 2010-196
Lačpleša 20,
Riga, LV1011
I-V 09:00 - 18:00
+371 26522650
+371 28663933
latviešu
русский

GRUZIJAS RUDENS DVĒSELE! Vēsture, Pirosmani, vīns, mandarīni, dziesmas un lezginka!

Description

Gruzijas rudens dvēsele! Vēsture, Pirosmani, vīns, mandarīni, dziesmas un lezginka!

 

Tbilisi – Mcheta – Džvari – Kahetija – Signagi – Cinandali – Kindzmarauli – kahetiesu dzīres – Boržomi – Tshaltubo – Imeretijas brīnumi – ūdenskritumi – alas – Kolhidas mežs – mandarīnu birzis Samergelo – tējas degustācijas ...

GRUZIJA!

 
Izlidošanas datums: 16.11.2018 – 24.11.2018
(Visas ekskursijas iekļautas cenā!)
 
Vai esat kādreiz bijuši  mandarīnu plantācijās? Vai esat redzējuši apelsīnu un greipfrūtu birzis? Varbūt Jūs tos pat esat nogaršojuši  un vākuši  tieši no koka?  Ceļojot pa Gruziju rudenī, var piedzīvot neaizmirstamas un brīnišķīgiem iespaidiem pilnas dienas, jo rudens taču ir ražas laiks. Mēs noteikti zinām, ka šis ceļojums gaida tieši Jūs!
Par Gruziju var uzzināt no grāmatām un filmām, bet to nevar izzināt, kamēr neesi  spēris kāju uz šīs bagātās zemes vai aprunājies ar tiem, kas to pazīst un patiesi mīl. Neatkārtojami skaistu, sniegiem klātu kalnu un aizu, smaragzaļu ieleju, minerālavotu, lieliska vīna un oranžu mandarīnu zeme. Zeme, pilna mīklām un noslēpumu ieskauta, zeme ar oriģinālu kultūru un senu vēsturi, atsaucīgu un draudzīgu cilvēku, zila debesjuma, kalnu un ziedu zeme. Nav šaubu, tas viss ir par Gruziju! Runāt par to var vēl ļoti, ļoti daudz, bet labāk kaut vienu reizi to redzēt savām acīm!!!
 
1 diena: 16.11.18. (piektdiena).
Tiešais lidojums no Rīgas, reiss BT 724 plkst. 23:15. Lidojums uz Gruziju, Plkst. 04:25 ielidošana Tbilisi.
Transfērs un agrā iekārtošanās viesnīcā Light House 3* Tbilisi.
 
2 diena: 17.11.18. (sestdiena). “Tbilisi – mana mīļā un dārgā!”.
Vēlas brokastis viesnīcā. Apskates ekskursija pa  Tbilisi vēsturisko centru. Ekskursijas laikā mēs apmeklēsim Metehi un Ciānas tempļus, Narikala cietoksni, Abanotubani kvartālu un ūdenskritumu Legvtahetvā, pastaigāsimies pa Miera tiltu un pacelsimies svētajā Mtacmindi kalnā no kurienes paveras lieliska pilsētas panorāma. Mēs iegriezīsimies arī juvelieru darbnīcā kur iepazīsimies ar slaveno gruzīnu emaljas tehniku, kas ir 5000 gadus sena!! Nepalaidiet garām iespēju iegādāties kādu no skaistajām rotām. Tādas Jūs neatradīsiet nekur citur pasaulē!! Pusdienas vienā no vecākajiem restorāniem pilsētā  - “Funikulieris”, kur pasniedz gardākos gruzīnu virtuves ēdienus un visgaršīgākos pončikus pasaulē!! (no 15 - 30 lariem). Brīvais laiks. Iesakām apmeklēt slavenās sērūdens pirtis. Tas ir tā vērts! Atpūta un nakts viesnīcā.
 
3 diena: 18.11.18. (svētdiena).Vēsture – kultūra – māksla – Kolhidas zelts – Gruzijas svētvietas.
Brokastis viesnīcā.  Ekskursija uz Gruzijas Nacionālo muzeju.  Pati nozīmīgākā Nacionālā muzeja vērtība ir teiksmainās Kolhidas arheoloģiskie dārgumi – pirmskristietības ēras zelta, sudraba un dārgakmeņu izstrādājumi no apbedījumu vietām Gruzijā, kas datētas ar 3 gs. pirms mūsu ēras. Interesantas ir arī paklāju, apģērbu, kokgriezumu, audēju izstrādājumu un Tuvo Austrumu monētu un ieroču kolekcijas.
Pirosmani muzejs – tā ir vieta, kur slavenais mākslinieks pavadīja pēdējās sava mūža dienas (no 1917. – 1918. gadam). Muzeja telpas ir tik vien kā mazs kambarītis zem kāpnēm priekštelpā un vēl viena telpa blakus, kur izvietota neliela “māldera” Niko fotogrāfiju un gleznu kopiju ekspozīcija.
Izbraukšana uz Mchetu – svētceļojuma vietu un svētnīcu katram gruzīnam. Tik daudz kulta vietu kā šeit nav nekur citur Gruzijā. Tāpēc šo seno pilsētu dēvē par “Otro Jeruzālemi”. Mēs apskatīsim Svetichoveli (Dzīvības pīlārs) katedrāli un pastaigāsimies pa pilsētu. Džvari – klasiskās arhitektūras šedevrs ar bizantisku nokrāsu un pats «krutākais» skatu laukums, no kura paveras senās Mchetas un kalnu brīnišķīgā panorāma un redzama divu varenu upju – Kūras un Aragvi - savienošanās. Pusdienas tavernā. Visgaršīgākās pupiņas podiņā ar kukurūzas plāceni – “vistautiskākajā tavernā” (no 15 lari). Atgriešanās Tbilisi.Atpūta un nakts viesnīcā.
 
4 diena: 19.11.18. (pirmdiena). Tbilisi – Gori – Imeretija – Prometeja ala – Tshaltubo.
Brokastis viesnīcā. Izbraukšana uz Imeretiju. Pa ceļam apmeklēsim Gori pilsētu, kas ir nesaraujami saistīta ar kurpnieka dēlu, kuram bija lemts kļūt par vienu no lielākajiem diktatoriem pasaulē – J. V. Staļinu.  Viens no galvenajiem Gori apskates objektiem ir Valsts muzeja komplekss, kas sastāv no memoriālās mājas, divstāvu ekspozīciju ēkas ar torni un J. V. Staļina privātā vagona. Ceļojuma turpinājumā, nelielas pieturas laikā, mēs noteikti pagaršosim visgaršīgāko saldo gruzīnu maizi – nazuki. Aromatiska maize ar kraukšķīgu garoziņu un smaržīgu kanēli, ceļā un karstumā – kas var būt labāks! Pusdienu pauze Rietumgruzijā, gleznainajā Rikoti aizā (par pap maksu no 15 lari). Ierašanās Imeretijā. Ekskursija uz Prometeja alu. Gruzīnu leģendas vēsta, ka, kaut kur šajā apkārtnē, sadusmotie Olimpa dievi piekala nepakļāvīgo jaunekli Prometeju pie klints par to, ka viņš iedeva cilvēkiem svēto uguni. Kopējais alas garums, ar vairākām pazemes upēm un pat ezeriem, ir aptuveni 11 km. Tās dziļums ir aptuveni 20 metri, un pastāvīgā temperatūra alas iekšpusē 14 grādi. Šis unikālais dabas objekts ar dīvainu formu stalaktītiem, kurus papildina, ar īpaša apgaismojuma palīdzību radīts, krāsu karuselis un cilvēka fantāzijas lidojums, aiznes brīnumainas pasakas ilūzijā un izraisa neaprakstāmu sajūsmu.  Ierašanās slavenajā Tshaltubo kūrortā un izvietošanās viesnīcā un apartamentos skaistaja oāzē Vita Garden! Ja vispār kaut kur ir pa īstam tīrs un dzīvs ūdens, tad tas izplūst no zemes dzīlem SPA kūrortā Tshaltubo. Pastaiga pa pilsētas centrālo parku. SPA procedūras Health Care №2 – zemūdens masāža un baseins ar ārstniecisko ūdeni (par pap. maksu). Pikniks ar šašliku parku mākslas dārzā Vita Garden. Atpūta un nakts viesnīcā.
 
5 diena: 20.11.18. (otrdiena). Dadiani pils Zugdijā – mandarīnu novākšana Megrelijā– Okaces kanjons.
Brokastis viesnīcā. Zugdi pilsēta ir Samegrelo reģiona sirds – kņazu un Napoleona līdzgaitnieku dzimtene. Šeit mēs apmeklēsim vienu no galvenajiem apskates objektiem – megrēļu kņazu Dadiani lielo pili, kur redzēsim daudz interesanta: imperatora Napoleona pēcnāves masku, Dadiani muzeju, baznīcu un arī Dadiani botānisko dārzu. Dārzā aug vairāki koki, kuru vecums tiek lēsts ap 200 gadiem un tie ir vienīgie eksemplāri Eirāzijas kontinentā. Dadiani pilī glabājas vēl viena, daudz nozīmīgāka, relikvija – Jaunavas Marijas apmetnis, un mums būs iespēja piekļauties Vissvētākās Dievmātes apģērba daļai.
Siltajā Gruzijā raža tiek novākta gandrīz visu gadu un novembris ir pats labākais laiks aromātisko mandarīnu ražai. Tāpēc dosimies uz bagātajiem mandarīnu dārziem un paši piedalīsimies mandarīnu novākšanā. Kā balvu par darbu, saimnieki mums uzdāvinās tik daudz mandarīnu, cik katrs viesis var apēst un vēl iedos līdzi cienastam! Pēc jautri un labi, košos mandarīnu dārzos, pavadītas dienas, viesmīlīgi saimnieki mūs gaidīs ciemos pie bagātīgi klātiem galdiem. Nogaršosim vietējās megrēļu virtuves ēdienus! Bet turpinājumā būs vēl interesantāk! Jūs mīlat kalnus? Bet kanjonus? Un pastaigas? Ja jā, tad Okaces kanjons Jums noteikti patiks. Šīs vietas unikalitāte ir tāda, ka kanjonu var aplūkot no augšas uz leju nevis no lejas uz augšu, kā tas ir parasti. Okaci upes ielejā, 140 m virs zemes, gar klintīm ir izveidota piekaramā gājēju taka – tiltiņi un balkoni. Takas garums ir 780 metri. Kur gan vēl ir iespējams pastaigāties virs bezdibeņa 50-mit stāvu mājas augstumā?  Pa ceļam mēs apmeklēsim tējas plantācijas Samegrelo, kur nodegustēsim labākās šķirnes un iegādāsimies sev un draugiem dāvanā. Atpūta un nakts viesnīcā.
 
6 diena: 21.11.18. (trešdiena). Tshaltubo – Boržomi – Tbilisi.
Brokastis viesnīcā. Pēc vēlēšanās – Tshaltubo centrālā parka un ārstnieciskās atveseļošanās centra apmeklējums: termālās rodona vannas ar minerālajiem ūdeņiem, ārstnieciskās zemūdens masāžas (pēc vēlmes par pap. maksu). Pārbrauciens uz Boržomi. Pilsētas parks ar ārstnieciskajiem avotiem ir paslēpies skaistā kalnu ielejā. Pastaiga – ekskursija pa slaveno kūrortu – vēturiskās kolonādes ar minerālūdens avotiem, gleznainā kalnu upīte un pacelšanās ar trošu vagoniņu uz parka augšējo daļu. Pēc vēlēšanās pusdienas kādā no Boržomi restorāniem (no 15 lariem). Atgriešanās Tbilisi. Atpūta un nakts viesnīcā.
 
7 diena: 22.11.18. (ceturtdiena).  Kahetija – kņazu Čavčavadze muiža Cinandali – Signagi – kahetiešu dzīres ģimenes vīna pagrabā Getiašvili – Tbilisi.
Brokastis viesnīcā. Ekskursija uz Gruzijas austrumiem - Kahetijas reģionu. Mēs apstāsimies Signagi – mīlestības pilsētā, ļaujot tai mūs iemānīt savu šauro, mājīgo ieliņu labirintos. Maza, bet žilbinoši skaista, Signagi slejas pakalna galā, paverot pasakainu skatu pāri Alazanas ielejai. Pilsētai ir 23 torņi un 6 vārti, un to apjož 18. gadsimtā būvēts mūris ar lielāko cietoksni Gruzijā. Suvenīru veikaliņu apmeklējums, kur var nopirkt vīnu, aromātiskas garšvielas, čurčelu, sieru un suvenīrus. Ekskursijas turpinājumā – brauciens uz kņazu Čavčavadze dzimtas muižu Cinandali. Šeit Jūs gaida pastaiga pa skaisto muižas dārzu un iepazīšanās ar kņazu dzimtas vēsturi. Pārbrauciens uz Kvareli. Pa ceļam apmeklēsim vienu no pazīstamākajām rūpnīcām Kindzmarauli, kur būs iespēja iepazīties ar īsta gruzīnu vīna gatavošanas tehnologiju un protams nodegustēt lieliskos vīnus, kuru garša ir neaizmirstama. Ceļojuma turpinājumā dosimies uz kahetijas sirdi – Čumlaki. Vīnu degustācija tieši no kvevri (lielām māla krūkām, kas ieraktas zemē) Getiašvili vīna pagrabā. Gruzīnu maizes, čurčelas un hinkāļu gatavošanas meistarklase. Noslēgumā Jūs gaida īsts kahetiešu mielasts ar kahetiešu šašliku, vīnu un gruzīnu dziesmām!  Atgriešanās Tbilisi. Atpūta un nakts viesnīcā.
 
8 diena: 23.11.18. (piektdiena). Pastaiga pa Tbilisi. Suvenīri – rudens tirgi – pirkumi un atvadas no Gruzijas – gala vakariņas restorānā ar folkloras programmu.
Brokastis viesnīcā. Brīvais laiks Tbilisi. Pārtikas tirgus apmeklējums. Tbilisi tirgus ir īpaši brīnumaina vieta. Šeit Jūs redzēsiet visdažādāko augļu, dārzeņu, zaļumu, piedevu un garšvielu kalnus .... sastapsiet garas galdu rindas ar dažādiem sieriem un visdažādākās nokrāsas un garšas čurčelu. Tālāk dosimies uz slaveno “Sauso tiltu” (suvenīru tirgu) – galveno antikvāro lietu tirgu pilsētā. Tas kādreiz bija daļa no tilta, kas savienoja abus Kūras upes krastus. Šeit var atrast absolūti visu: senus priekšmetus, rotas, plates un fotoaparātus, pulksteņus un traukus. Tikai šeit var iegādāties tiešām unikālus rokām darinātus priekšmetus.
Vakarā – atvadu galā vakariņas vienā no labākajiem nacionālajiem gruzīnu restorāniem ar folkloras šova programmu. Jūs varēsiet vērot ugunīgās gruzīnu dejas, paklausīties slaveno daudzbalsīgo vīru dziedājumu un, protams, novērtēt tradicionālo kaukāza virtuvi: khinkali, mcvadi, lobio, sacivi, gruzīnu vīnus un čaču! (par pap. maksu: 35 €). Atgriešanās viesnīcā, atpūta.
 
9 diena: 24.11.18. (sestdiena). Atgriešanās mājās.
Bezgala laimīgi, mēs pametam šo skaisto un viesmīlīgo zemi .. bet pārliecināti, ka tikai uz īsu brīdi! Transfērs uz lidostu plkst. 02:00. Izlidošana plkst.05:10* - avio pārlidojums Tbilisi-Rīga. Plkst.06:30* ierašanās Rīgā.
 

Ceļojuma cena:  865 €

 
Standarta samaksas kārtība (ja nav paredzēti speciālie akcijas nosacījumi):
• Avansa iemaksa, piesakoties ceļojumam un slēdzot līgumu, 300 EUR no personas.
• Atlikusī summa jāsamaksā ne vēlāk kā 30 dienas pirms ceļojuma sākuma.
 
Ceļojuma cenā ietilpst:
- Lidojums: Rīga - Tbilisi- Rīga (avio kompānija - airBaltic);
- Rokas bagāža (max svars 8 kg, max izmērs 55x40x20 сm), nododāmā bagāža: 1 soma (max svars 20 kg, 100х50х80 cm);
- Nakšņošana divvietīgā numurā: 5 naktis ar brokastīm 3* viesnīcā Tbilisi (Light House);
- Nakšņošana divvietīgā numurā: 2 naktis ar brokastīm 3* viesnīcā Tshaltubo (Vita Garden);
- Transfēri;
- Gida pakalpojumi;
- Gruzijas nacinālais muzejs;
- Mākslinieka Noko Pirosmani māja-muzejs Kahetijā un dzīvoklis Tbilisi;
- Vīna degustācija Tbilisi;
- Vīnu degustācija Kahetijā ģimenes vīna pagrabā un Kindzmarauli rūpnīcā;
- Mandarīnu novākšana;
- Okace kanjons;
- Prometeja ala;
- Tējas degustācija;
- Cinandali muzejs;
- Ekskursiju un transporsta apkalpošana visa ceļojuma laikā;
- Visas ieejas biļetes programmā paredzētajos apskates objektos (muzejos, baznīcās, vīna pagrabos un citi);
- Kahetiešu mielasts ar folkloras programmu vīna pagrabā ar šašliku un vīnu, maizes, čurčelas un hinkāļu pagatavošanas meistarklasi;
- Gruzīnu kolorīts un viesmīlība.
 
Ceļojuma cenā nav iekļauts:
- Ceļojuma apdrošināšana līdz 65 g. – 10 €.
 
Papildus izdevumi pēc izvēles:
- Sēra pirtis par kabīni 2 – 3 personam – no 25 €;
- Pīlings un viegla masāža sēra pirtīs 1 personai - 5€;
- Nacionālā šova programma ar vakariņām gruzīnu restorānā Tbilisi – 35 €;
- Austiņas (ekskursija Tbilisi) - 3.50 €;
- SPA procedūras Health Care №2;
- SPA centra apmeklējums Tshaltubo.

Uzdot jautājumu vai pieteikties

GRUZIJAS RUDENS DVĒSELE! Vēsture, Pirosmani, vīns, mandarīni, dziesmas un lezginka!
(16.11.2018-24.11.2018)
Vārds, Uzvārds *
Personas kods
Pases numurs
Pases derīguma termiņš
Tālrunis*
E-pasts
Jautājums vai piezīme