TATO 2010-196
Lačpleša 20,
Riga, LV1011
I-V 09:00 - 18:00
+371 26522650
+371 28663933
latviešu
русский

GARANTĒTS!!! DIEVU ZEME GRIEĶIJA (Rába Quelle Thermal Bath and Spa - Meteoras klosteri – Atpūta pie jūras Lutraku kūrortā - Atēnas – Argolida - Vuliagmeni ezers - Suniona zemesrags - Delfi –Sofija – Brana pils)

Description

DIEVU ZEME GRIEĶIJA

Rabas termālie baseini – Meteoras – Loutraki - Atēnas – Epidaura teātris – Palamīda cietoksnis - Naplija – Mikēnas – Apollona piekraste - Vuliagmeni ezers - Suniona zemesrags - Delfi – Sofija – Brana pils

Izbraukšanas datums: 15.09.2018. (12 dienas / visas naktis viesnīcās / 5 dienas pie jūras)

Grieķija - senā Hellāda, Eiropas civilizācijas, demokrātijas, filosofijas, zinātnes un mākslas šūpulis. Mītos aprakstītas vietas, kur leģendas stāsta par dievišķo, drupās kārtām slāņojas vēsture un dārgumu krātuvēs dvašo senatnes elpa. Mežonīgi dabas kontrasti, spoža saules gaisma, zils jūras plašums un neaizmirstama satikšanās ar pagātni!

Uzmanību no 2018.gada Grieķijā -Tūristu Nodoklis!!!
Nodoklis ir par numuru par nakti, un ir jāmaksā viesiem viesnīcā uz vietas,
reģistrējoties vai izrakstoties no viesnīcas:  3* viesnīcas-1,50 €, 4* viesnīcas-3,00 €

1.diena. 15.09.2018. Rīga – Čehija.
Agri no rīta izbraukšana no Rīgas. Ceļā Lietuva – Polija –Čehija. Nakts viesnīcā Olomouc /apkārtnē.

2.diena. 16.09.2018. Ungārija. Atpūtas centrs “Rába Quelle Thermal Bath and Spa”.                                                                
Brokastis. Ceļš – Ungārija un Rumānija.  „Medicīnas tēvs” Hipokrāts uzskatīja, ka ūdens procedūras ir viens no medicīnas pamatiem un šajā ziņā Ungārijas zeme ir sevišķi dāsna. Valstī reģistrēti ~13000 termālie avoti, no tiem ap 300 ir apveltīti ar ārstnieciskām īpašībām, pie tam termālo ūdeņu iedarbība uz cilvēku atveseļošanu ir ļoti daudzveidīga. Izmantosim iespēju, ka esam Ungārijā un uzņemsim spēkus tālākam ceļam „Rabas termālo avotu” baseinos, kur būs iespēja atpūsties relaksējošos baseinos ar masāžas strūklām, ūdenskritumiem, ūdens virpuļiem, alām un nobraucienu virāžām. „In Baneis Salus”, nozīmē, ka veselība ir peldē! !!! Pārbrauciens Ungārija, Rumānija. Izvietošana viesnīcā Rumānijā.

3.diena. 17.09.2018. Rumānija - Bulgārija.
Brokastis. Pārbrauciens pāri Rumānijai pa Oltes upes ieleju uz Bulgāriju. Ceļā šķērsosim sociālisma laikā celto „Draudzības tiltu” pāri Donavai, kas iezīmē robežu starp Rumāniju un Bulgāriju. Ainavisks pārbrauciens pāri Bulgārijai līdz Sandanski kūrortpilsētai Bulgārijas/Grieķijas pierobežā. Nakts viesnīcā Sandanski /apkārtnē.

4.diena. 18.09.2018. Grieķija - Meteoras klosteri.
Brokastis viesnīcā. Ierašanās Grieķijā. Klosteru komplekss Meteoras – unikāls ģeoloģisks fenomens, dabas veidoti fantastiski smilšakmens stabi, ko apbrīnojamā dabas un cilvēka ģēnija harmonijā vainago seši viduslaikos celti klosteri. Klosteru un svētbilžu darbnīcas apmeklējums.
Nakts viesnīcā Lutraki.

5.diena. 19.09.2018. Atēnas.
Brokastis viesnīcā. Brīva diena atpūtai pie jūras vai izbraukuma ekskursija Nr.1 "Atēnās " (par papildus samaksu - 35 €).
Atēnu apskate vietējā gida pavadībā krievu valodā – Akropole, Hēroda Atika un Dionisa teātri, parlaments, prezidenta pils, Olimpiskais stadions, Zeva templis, imperatora Adriana arka, karalienes Āmalijas parks, Universitāte, Nacionālā bibliotēka. Brīvs laiks suvenīru iegādei Plakas vecpilsētā vai kāda no slaveno Atēnu muzeju apmeklējumam. Pēc vēlēšanās vakariņas nacionālajā restorānā ar folkloras priekšnesumiem „Grieķu vakars”.
Nakts viesnīcā Lutraki.

6.diena. 20.09.2018. Atpūta pie jūras.
Brokastis viesnīcā. Atpūtas diena Lutraki – ievērojams dziednieciskais Grieķijas kūrorts, ko pazīst visā pasaulē, kas piedāvā savu viesu priekam un atpūtai - trīs kilometru garas pludmales ar smaragda zilu tīru ūdeni, saules glāstu, lieliskus vīnus un tavernas ar grieķu kulinārijas gardumiem.
Nakts viesnīcā Lutraki.

7. diena. 21.09.2018. Apollona piekraste.
Brokastis viesnīcā. Atpūta pie jūras vai izbraukuma ekskursija Nr.2 "Apollona piekraste" (par papildus samaksu - 35 €).
Romantisks ceļojums gar Apollona piekrasti gar Saronikas līcim, līdz „grieķu pasaules malai” Suniona klinšainajam zemesragam 60 m v.j.l., uz kura varenībā paceļas antīkais Poseidona templis, neatkārtojams ir panorāmas skats uz Saronika līča salām un Egejas jūras plašumiem. Ceļā atpūta - brīnumainajā minerālūdeņu dabas sanatorijā, veselīgas peldes klinšu ieskautajā Vouliagmeni ezerā. Baudīsim pasakainus skatus, veselīgu gaisu, jo apkārtne bagāta ar eikaliptu audzēm, un ezera ūdeņus, kuri satur vērtīgus ārstnieciskos minerālsāļus, t.sk. rodonu. Saulesriets pie Poseidona tempļa.
Atgriešanās viesnīcā Lutraki.

8.diena. 22.09.2018. Peloponesas pussala - Epidaurs – Nafplio - Мikēnas.
Brokastis viesnīcā. Atpūta pie jūras vai izbraukuma ekskursija Nr.3 "Peloponesas pussala - Epidaurs – Nafplio - Мikēnas" (par papildus samaksu - 35 €).
Pietura un fotopauze pie Korinfa kanāla. Akustiskais brīnums - Epidaura teātris un medicīnas dieva Asklēpija templis, muzejs. Milzīgais Palamida cietoksnis, fotopauze - brīnišķīgs panorāmas skats uz Nafplio pilsētu un Argolīdas līci. Brīvās Grieķijas pirmā galvaspilsēta Nafplija, kurās vecpilsēta saglabājusi seno gadsimteņu tēlu un burvību. Aizvēsturiskās Mikēnas, viens no pirmajiem grieķu civilizācijas centriem, cietoksnis, kas pārvaldīja Peloponesas pussalu, Agamemnona citadele ar ciklopisko mūri, Lauvu vārti Atreja dārgumu krātuve, kapenes un muzejs.
Nakts viesnīcā Lutraki.

9.diena. 23.09.2018. Delfi.
Brokastis viesnīcā. Atvadoties no Grieķijas apmeklēsim šīs zemes visfascinējošākā vietu „zemes nabu”: Delfu svētvietu. Gleznainā Parnasas kalna pakājē senatnē darbojās orākuls, kas noteica valsts politisko dzīvi. Delfos apskatīsimies Apollona svētnīcu, antīko teātri, vislabāk saglabājušos stadionu visā Grieķijā un bagāto Delfu muzeju.
Pārbrauciens Grieķija – Bulgārija. Nakts viesnīcā Sofijas apkārtnē.

10.diena. 24.09.2018. Bulgārija. Sofija.
Brokastis viesnīcā. Apskates ekskursija pa Sofiju vietējā gida pavadībā (par papildus samaksu - 10 €): Sv. Aleksandra Ņevska katedrāle, Sv. Nikolasa Krievu baznīca, Vasaras pils, u.c.
Nakts viesnīcā Rumānijā, Brašovas apkārtnē.

11.diena. 25.09.2018. Rumānija. Brāna pils apmeklējums.
Brokastis viesnīcā. Transilvānijas leģendas. Augstu Karpatu kalnos grūti pieejamā vietā, kā no pasaku grāmatas izkāpusi, atrodas viduslaiku Brāna pils. To apņem leģendas, intrigas un brīnumi. Tā bija viena no Valahijas valdnieka Vlada Tepeša rezidencēm, kuru īru rakstnieka Brema Stokera fantāzija padarījusi slavenu kā vampīra Drakulas pili. Pils apmeklējums – par papildus samaksu – 6 €. Pārbrauciens - Rumānija, Ungārija, Slovākija. Nakts viesnīcā Prešovas apkārtne.

12.diena. 26.09.2018. Mājupceļš. Rīga.
Brokastis. Mājupceļš – Slovākija, Polija, Lietuva, Latvija.

Ceļojuma cena:
€ 555.00 (1 vieta autobusā)
€ 735.00 (1 vieta ar papildvietu autobusā)
€ 170.00 (piemaksa par 1-vietīgu numuru SNGL)

Standarta samaksas kārtība (ja nav paredzēti speciālie akcijas nosacījumi):
• Avansa iemaksa piesakoties ceļojumam un slēdzot līgumu 30% no ceļojuma summas.
• Atlikusī summa jāsamaksā ne vēlāk kā 20 dienas pirms ceļojuma sākuma.

Ceļojuma cenā ietilpst:
- Ekskursijas/apskate saskaņā ar programmu, izņemot ekskursijas ar norādi “par papildus samaksu”;
- Brauciens ar komfortablu autobusu (TV, WC, kondicionieris, karstais ūdens pieturas laikā, kafija, tēja), ceļu nodokļi, autostāvvietas;
- Nakšņošana viesnīcās (2*, 3*, viesu nami. Viesnīcas “zvaigžņu” klasifikācija saskaņa ar attiecīgas valsts standartiem). Nakšņošana 2-3- vietīgos numuros ar ērtībām un brokastīm (WC, duša/vanna numurā);
- Grupas vadītāja pakalpojumi;

Papildus izmaksas / “par papildus samaksu”:
- Medicīniska apdrošināšana – 8 € līdz 65 gadiem un 16 € - 65+
- * izbraukuma ekskursija Nr.1: "Atēnas" – 35 €
- * izbraukuma ekskursija Nr.2: "Apollona piekraste" – 35 €
- * izbraukuma ekskursija Nr.3:  "Peloponesas pussala" –35 €
*Bērniem līdz 13 gadiem izbraukuma ekskursijām atlaide 25%

Iegādāties ekskursiju paketi kopā ar ceļazīmi tagad ir IZDEVĪGĀK!
“ekskursiju paketē” iekļautās Izbraukuma ekskursijas Nr.1; Nr.2; Nr.3; = Maksājot Rīgā = 90.00 €.

- Sofija apskates ekskursija- 10 €
- Atpūtas centrs “Rába Quelle Thermal Bath and Spa” - no 2950 HUF (cenas atkarīgas no sezonas un apmaksu jāveic tikai Ungāru Forintos - HUF)
- Brāna pils – 9 €
- Atēnas Akropole – 20 / *10 €
- Grieķu vakars – 40 €
- Peldes Vuliagmeni ezerā – 12 €
- Poseidona templis - 8 / *4 €
- Mikēnas + muzejs - 12 / *6 €
- Palamida cietoksnis - 8 / *4 €
- Epidaura teātris + muzejs - 12 / *6 €
- Delfi + muzejs - 12 / *6 €
- Meteoras klosteris – 3 €

* Atlaižu cenas Grieķijas kultūrvēsturiskos objektos piemērotas: senioriem, kas sasnieguši 65 gadus un bērniem, uzrādot pasi; studentiem, ieeja ir bez maksas, uzrādot ID karti.

SVARĪGI !!!
* Dažas dienas pirms ceļojuma uz Jūsu norādīto e-pastu Jūs saņemsiet ceļojuma vaučeri ar autobusa numuru, grupas vadītāja kontakttālruni, bāzes viesnīcas nosaukumu un citu noderīgu ceļojuma informāciju t.s. “padomi ceļotājiem”. Gadījumā ja Jums NAV e-pasta, lūdzam savlaicīgi griezties pie sava aģenta lai saņemtu vaučeri drukātā formātā.
* Izbraukuma ekskursijās, kas tiek piedāvātas par papildus samaksu, ir iekļauts – degviela, ceļu nodokļi, stāvvietas, gida pakalpojumi.
* Ieejas biļetes apskates objektos ir par papildus samaksu! Ieejas biļešu un citu papildizdevumu cenas, valūtas kurss, kā arī programmā norādītie laiki ir orientējoši un var mainīties. Valūtu iesakām mainīt Latvijā.
* Minimālais tūristu skaits izbraukuma ekskursijās - 20 cilvēki.
* Plānotais ierašanās laiks viesnīcās tranzīta dienās ir no plkst.20:00 līdz plkst. 23:00. Iespējamas nelielas grafika izmaiņas, vēla ierašanās viesnīcā un atgriešanās mājās sakarā ar neparedzētiem apstākļiem, piemēram, nelabvēlīgiem ceļu satiksmes apstākļiem.
* Brokastu laiks tiek noteikts pēc ierašanās naktsmītnē, pēc grupas vadītāja norādījuma. Visbiežāk grupas brokastu laiks ir no plkst. 07:00 – līdz 08:00, bet var būt gan ātrāk, gan vēlāk.
*Ceļojuma saturā un cenās izmaiņas iespējamas LR normatīvo aktu ietvaros.
*Ceļojuma operators ir tiesīgs mainīt ekskursiju kārtību.

Ceļojot uz ārvalstīm, savlaicīgi parūpējieties par ceļojumam nepieciešamajiem dokumentiem:
- Derīga pase vai Personas apliecība (kur tā ir izmantojama kā ceļošanas dokuments). Iepriekš sazinieties ar konkrētās valsts vēstniecību, lai noskaidrotu, kādam jābūt pases derīguma termiņam ieceļojot valstī.
- Dodoties ceļojumā arī bērniem ir nepieciešama pase. Nepilngadīgiem bērniem (līdz 18 gadiem) nepieciešama arī dzimšanas apliecība. Ja nepilngadīgais ceļo bez vecākiem, arī notariāli apstiprināta pilnvara.
- Ieceļošanas vīza, ja vien valsts nav noteikusi bezvīzu ieceļošanas kārtību. Lūdzam savlaicīgi sazināties ar attiecīgās ārvalsts pārstāvniecību, lai iegūtu informāciju par vīzas saņemšanas noteikumiem.
- Eiropas veselības apdrošināšanas karte (EVAK) un/vai privātā veselības un dzīvības apdrošināšanas polise, kas sedz arī repatriācijas izdevumus uz mītnes zemi personas nāves vai smagas saslimšanas gadījumā.
- Nodrošinieties ar ceļošanas dokumentu, biļešu un apdrošināšanas polises kopijām, gadījumos, ja dokumentu oriģināli ceļošanas laikā nozaudēti.
- Atrodoties ārzemēs, īpaša uzmanība ir jāpievērš savu dokumentu, tai skaitā pases, drošībai.


Uzdot jautājumu vai pieteikties

GARANTĒTS!!! DIEVU ZEME GRIEĶIJA (Rába Quelle Thermal Bath and Spa - Meteoras klosteri – Atpūta pie jūras Lutraku kūrortā - Atēnas – Argolida - Vuliagmeni ezers - Suniona zemesrags - Delfi –Sofija – Brana pils)
(15.09.2018-26.09.2018)
Vārds, Uzvārds *
Personas kods
Pases numurs
Pases derīguma termiņš
Tālrunis*
E-pasts
Jautājums vai piezīme